Raam plaatsen of vervangen in Scherpenheuvel-Zichem, Zelem, Diest en omstreken?

Wilt u een nieuw raam plaatsen of een oud raam vervangen in Scherpenheuvel-Zichem, Zelem, Diest en omstreken? De Klussenier Peter Mampaey is uw klusbedrijf!

Ramen kunnen voor veel lichtinval zorgen in uw woning. Naast dat de lichtinval zorgt voor een betere woonervaring, zorgen ramen er ook voor dat de woonruimte groter lijkt. Daarnaast zorgen ramen ervoor dat u meer en beter naar buiten kan kijken. 
Wat ramen betreft zijn er vele opties. Hieronder een aantal zaken om rekening mee te houden, hierbij kan De Klussenier Peter Mampaey u ook adviseren. 

Materiaal

Een raam kan tegewoordig uit verschillende materialen bestaan. De meest gangbare materialen voor ramen zijn.

Hout

Houten ramen zijn goed voor de isolatie van uw huis. Daarnaast heeft hout een warme en charmante uitstraling en is het materiaal wat lang meegaat. Een ander voordeel van hout is dat de kleur zelf gekozen kan worden en aangepast kan worden indien gewenst. Een nadeel van houten kozijne is dat deze regelmatig geschilderd moeten worden. Maar ook hier kan De Klussenier Peter Mampaey u bij helpen.

Aluminium

Aluminium ramen zijn de duurste optie van deze drie materialen, maar aluminium ramen nemen in populariteit toe. Dit komt doordat aluminium een duurzaam materiaal is, daarnaast perfect past in de hedendaagse architectuur en onderhoudsvriendelijk is. 

PVC

Ramen van PVC zijn doorgaans een stuk goedkoper dan hout en aluminium. Ook is PVC onderhoudsvriendelijk. Maar PVC is de minst duurzame optie, met een kunstmatig uitzicht. 

Wilt u weten welk soort raam het beste bij uw huis past? De Klussenier Peter Mampaey kan u hierbij adviseren.

Hoe openen?

Nadat de keuze voor het materiaal gemaakt is, is het ook belangrijk om te bepalen of en op welke manier u het raam wilt openen. Ook hierin zijn diverse mogelijkheden.

Vast raam

Het vaste raam is de meest goedkope en veiligste keuze voor een raam. Daarnaast is een vast raam moeilijker te poetsen en is luchten compleet onmogelijk.

Draairamen

Draairamen draaien open naar binnen. Dit maakt een draairaam gemakkelijker te poetsen. Maar dit raam kan dan weer zorgen voor problemen met de gordijnen en voorwerpen op de vensterbank.

Valramen

Valramen hebben schanieren onderaan het raam. Daardoor opent het raam vanaf de bovenkant. Het is ideaal om een ruimte van frisse lucht te voorzien. 

Draai-kiep ramen

Een draai-kiep raam kan helemaal opengedraaid worden naar binnen toe, net als een draairaam. En heeft de mogelijkheid om te openen als een valraam. Dit kan uiteraard niet tegelijk. Maar dit raam is wel op verschillende manieren te openen.

Verschillende soorten glas

Voor het glas in een raam zijn de keuzes erg groot. Het meest gangbare is het gebruiken van dubbel glas of enkel glas. Tussen deze glassoorten zit weldegelijk een verschil. Hieronder vindt u de verschillen tussen dubbel glas en enkel glas.

  • Dubbel glas zorgt voor betere isolatie dan enkel glas. U bespaart op uw stookkosten.
  • Ook is dubbel glas vijf keer steviger dan enkel glas, het werkt inbraakwerend.
  • Met dubbel glas heeft u minder last van tocht.
  • Met enkel glas heeft u wel weer meer minder kans op schimmelvorming. Gaat u voor dubbel glas? Zorg dan voor voldoende ventilatie!

Tegenwoordig is er nog beter isolerend glas voor de woning dan dubbelglas, HR-glas (hoog rendement). Hier kunt u ook voor kiezen.

Weet u niet welk type glas bij uw ramen past? De Klussenier Peter Mampaey kan u adviseren wat het beste bij uw ramen past.

De Klussenier Peter Mampaey, uw veelzijdige vakman

De Klussenier Peter Mampaey
De Klussenier Peter Mampaey

Houwaartstraat 234
3270 Scherpenheuvel-Zichem

Dien uw offerte-aanvraag in   

013 29 30 67
0497 57 58 10
p.mampaey@klussenier.be

Ingeschreven bij KBO onder nr. BE - 0656 685 347

 
Loading...